woensdag 22 februari 2012

woensdag / wednesday #4 (voeding / nutrition)

Woensdag #4; Ontbijt Polenta met perzik

[ verwarmend en bouwt de Qi op ]

Polenta koken,
beetje boter of room, honing of gerstemout toevoegen
Kaneel, gemalen Gember, een snufje zout en paar druppels citroen toevoegen
goed doorroeren

In een tweede (warme) pan
1 eetlepel abrikozensap (of appelsap) met wat rozijnen een paar minuten zachtjes laten koken
Perzikstukjes toevoegen en laten opwarmen.

Schep de perzikstukjes over de polenta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Wednesday #4; Breakfast Polenta with peach

[Warming and builds the Qi]

Cook the Polenta
add a little bit of butter or cream, and honey or barley malt
add Cinnamon, ground ginger a pinch of salt and add few drops of lemon
Stir

In a second (hot) pan
boil 1 tablespoon apricot juice (or apple juice) with some raisins for a few minutes simmer
add some small pieces Peach, let it warm up.

Finish by placing the pieces of peach over the polenta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten